Om gruppevoldtekt, magebilder og dobbeltmoral

23.09.2016
16:31

Om gruppevoldtekt, magebilder og dobbeltmoral

*Jeg skal ikke skrive om dette* *Jeg skal ikke skrive om dette* *Jeg skal ikke skrive om dette*

Uff, jeg skal skrive om dette.. Fordi jeg er oppgitt og lei av dobbeltmoralen som florerer på nett, både i sosiale medier og på diverse nettaviser.

I sommer leser meg masse om voldtektssaken i Hemsedal, hvor tre menn ble frifunnet etter å ha gruppevoldtatt Andrea Voll Voldum som da var 18 år. To av meddommerne var kvinner. Det var visst for vanskelig å si om hun hadde sagt "NEI" klart nok, noe som kan være litt vanskelig om man er hammered.

Dette gjorde meg trist, sint og håpløs.

På den andre siden skapte det debatt. På godt og vondt. Hva må endres i samfunnet og hvilke grep må til? Hvorfor var hun så full? Var det egentlig hennes feil? Folk ble sure på menn som anbefalte kvinner å unngå å gå i slottsparken alene på kveldstid. De ble sure på det litt idiotiske forslaget om å ha på seg sykkelbukse under klærne og de ble sure på offeret som på en eller annen måte hadde fortjent det. 

Slut shaming

Jeg gjorde noe jeg vanligvis ikke pleier, nemlig å lese kommentarfeltene på så mange relaterte artikler som mulig. To ting skjedde:

Jeg våknet opp. Tidligere har jeg gjort delvis narr av feminister. Sett på de som en stereotypi som gjør mer skade enn godt. Nå skjønner jeg hvor viktig det er å ta tak i de kjønnsforskjellene som eksisterer, selv i Norge. For utfra mye av det jeg leste av kommentarer, kommer det tydelig frem at min naive oppfatning om at vi er likestilte.. At det er en selvfølge at vi blir sett på med likeverd og medmenneskelighet ikke er reell.

Det andre jeg lærte er at vi kvinner er en stor del av problemet.

Når Hemsedal-saken var på sitt mest attraktive var det et enormt fokus på "Slut shaming". Dette med at vi må slutte å dømme kvinner utfra hva de har på seg og hvordan de opptrer. For vi damer gjør også dette. Altfor ofte. Og folk virket enige i at noe må forandres med hvordan vi ser hverandre.

Men så klarer Caroline Berg Eriksen, eller Fotballfruen som hun kaller seg, å atter en gang legge ut bilde av seg selv i undertøy etter fødselen. Og ingen har lært noen ting.
Dette skal ikke handle om henne på noen måte, men jeg må faktisk innrømme at jeg ikke forstår hvorfor folk bryr seg. Shit, hun ser dritbra ut så kort tid etter en fødsel, bra for henne! Sånn, videre til neste kreftsvulst i dagens nyhetsbilde. Så enkelt kan det gjøres.

Jeg blir ikke bitter, sjalu eller provosert av at hun eksponerer seg, for jeg vet at jeg aldri vil se sånn ut etter en fødsel. Jeg ser ikke sånn ut før noen fødsel heller forsåvidt, nettopp fordi jeg ikke trener like hardt som henne (Eller i det hele tatt). Også bryr jeg meg ikke.

Det er der problemet ligger. Folk må slutte å bry seg så mye om hva andre gjør og hvilke valg de tar. Vi er så sykt hykleriske at det er komisk.

Eriksen fikk så og si stemplet kjendisstatus da hun gjorde akkurat det samme etter første graviditet. Hun tjente fett fordi alle skulle inn og se, klikke og fortelle om hvor upassende det er. Ikke rart dama gjør det igjen.

 

Hvem har skylden?

Og om du sitter hjemme og er redd for at datteren din skal få spiseforstyrrelser fordi noen er mer trent enn andre så har du gjort en dårlig jobb med oppdragelsen. Som foreldre er det deres jobb å lære barna deres egenverdi, samt å ikke la seg påvirke av det mange kaller "usunne rollemodeller" som egentlig bare lever livet sitt som de vil.
 

Det er også deres jobb som foreldre å lære barna deres om egenverdi, selvrespekt og ikke minst respekt for andre mennesker, uavhengig av kjønn.

Lær datteren deres at utdannelse er viktig, at hun ikke skal sitte hjemme og vente på drømmeprinsen, men utforske verden og sette seg selv foran romantikk og motepress fra dagens samfunn.

I altfor mye barnelitteratur må prinsessen reddes av prinsen, altså blir gutter allerede fra tidlig alder gitt inntrykk av at damer er en premie. Likedan blir jenter informert om det samme. Vær kritisk til underholdningen barna deres får med seg og snakk med dem. Det tror jeg er utrolig viktig.

 

Og damer: Ikke gå alene i Slottsparken om kvelden. Det er ikke mannsjåvinistisk tull, det er råd fra noen som er glad i dere. 

  

 

#hvaskjerakine #tegneblogg #voldtekt #feminisme #carolinebergeriksen #dobbeltmoral #hyklere #tabloider #AndreaVollVoldum #hemsedalsaken #fotballfrue

 

Ingen Charlie...

09.01.2015
15:18

Først og fremst vil jeg bare få sagt at terrorangrepet på redaksjonen i Charlie Hebdo er intet mindre enn en tragedie. Det finner ingen unnskyldning for slike handlinger og jeg har på ingen måte medhold med terroristene og deres handlinger..

 

Når det er sagt..

...så er jeg heller ikke enig med den "fantastiske" støttekampanjen som nå er igang. Tegninger og ord som "ytringsfrihet" og "Je suis Charlie" florerer på nett og i sosiale medier. Facebook er fylt til randen med en god blanding av kjærlighetserklæringer og provoserende karikaturer av Profeten Muhammed.

Selv sliter jeg veldig med å bestemme meg for hvor jeg står i denne saken. På den ene siden har man jo denne ytringsfriheten som gir alle rett til å si, skrive og tegne hva man vil. På den andre siden har man fornuften. For selv om man har rett til å gjøre hva man vil, betyr det også at man burde det?

 

Å bruke ytringsfriheten som et argument for å bevisst mobbe en hel befolkning er jo direkte feigt. Og nå skal altså disse karikaturene trykkes opp og spres over alt. For å vise at dette er en kamp som ikke kan vinnes av terroristene.. Terroristene som mistenkes å være et brødrepar. To personer...

Igjen sitter et helt folk og må se religionen sin spottes i alle medier for en lærepenge de ikke har forsøkt å gi noen.


Ikke vær en Charlie. Ikke vær en mobber.

 

#jesuischarlie #ikkecharlie #charliehebdo #paint #tegneblogg #islam #mobbing #religion #støtte #kjærlighet #terror #paris #frankrike

Ebola, vaksiner og andre vestlige trusler.

14.10.2014
13:04

 

Vestlig hypokondri vil ingen ende ta. Takket være media går nå halve Europa rundt og tror de står overfor en Ebola-epedemi uten like. Samtidig nekter de å vaksinere barna sine for Polio og kikhoste. Hvor er prioriteringen?

For litt siden ble det kjent at en norsk kvinne har fått Ebola som følge av hjelpearbeid i et rammet område. Det folk reagerte på var ikke at det var trist at denne kvinnen var smittet, etter alt hun har bidratt med, men at hun skulle hentes hjem til Norge.
 I tillegg har vi antivaksinasjons-propagandaen..

Selv om vaksinasjonsfrykt går laaaangt tilbake, er mye av grunnen til at det i dag får så mye oppmerksomhet at Jenna McCathy (ex-kona til Jim Carrey) gikk ut i media og sa at vaksiner var grunnen til at hennes sønn fikk diagnosen autisme da han var to. Sammen med Carrey startet hun en enorm anti-vaksinasjonskampanje. Ett kjent sitat er:

"If you give us a safe vaccine, we?ll use it. It shouldn't be polio versus autism."               

Problemet er bare at omtalte vaksiner ikke fører til autisme. I 2007 fikk hun i tillegg vite at sønnen hennes ikke var autist i det hele tatt og valgte å trekke seg fra kampanjen som er medvirkende til at kikhoste og andre barnesykdommer har blomstret opp igjen i USA. Nå lever hun livets glade dager som talsperson og promotør av E-sigaretter istedet.

Som trofast lillebror har nå denne trenden også satt sin rot i Norge.

Flokkimuunitet er et ord de færreste har lest seg opp på.

Ironien er jo nå at det utvikles en Ebola-vaksine som ventes klar i 2015, noe som da vil være totalt ubrukelig for de som likevel ikke tror på vaksiner.

Bildet lånt fra tjomlid.com

Nå er jo verken vaksiner eller Ebola en reell trussel i Norge, men angst og paranoia derimot.. Vi får heller se positivt på det. I alt for lang tid har Ebola-ofre kun fått hjelp fra frivillige organisasjoner, men nå settes både militæret og helsemyndigheter inn for å stoppe spredningen. Merkelig nok..

#ebola #helse #vaksine #antivaksine #jenna #jimcarrey #hysteri #epedemi #sykdom #paint #tegneblogg #hvaskjerakine #tjomlid #JennaMcCathy #who

"Det heter jo neger"

09.09.2014
13:49

 

Jeg leste en artikkel i dag om at gardiner med motiv fra «Pippi Langstrømpe» trekkes fra markedet fordi det viser to afrikanske barn som veiver palmeblader over Pippi.

Alle sanser advarte meg mot å lese kommentarfeltet i artikkelen, men jeg klarte ikke å la være, og riktig nok var det spekket med hvite mennesker som var frekke nok til å klage over politisk korrekthet.

Her sitter vi og ruger på gullbilletten vår, samtidig som vi irriterer oss over at sukkerkuløren ikke lenger heter Negro, og at «Black Boy» -krydderet nå heter Toro og ikke har bilde av en afrikansk gutt på seg. I tillegg er ikke pappaen til Pippi «Negerkonge» lenger og vi får altså ikke ha motiver som barneslaver på gardinene våre heller. Som om dette påvirker vårt liv på noen som helst måte?!

«Nei nå skal det visst ikke hete neger lenger heller nå, hva skal man kalle dem da? Det er jo det de er!»

Er det det? Går de rundt i Afrika og kaller hverandre negere, eller er det vi som bruker det? Selve ordet ble først brukt av Portugisere på 1500 tallet forresten, om dere fremdeles var usikre på svaret. I Norge har ordet blitt adoptert fra tysk, fransk og dansk, merkelig nok også land med særdeles få «negere».

Argumentene som går igjen forsvarer hvordan ting var «Før i tiden». Før i tiden var hverdagsrasisme sosialt akseptabelt i Norge og ingen tok seg nær av det. Før i tiden var det også vanlig å samle jøder i ghettoer før de ble sendt videre til konsentrasjonsleirer for tvangsarbeid og en sikker død. Betyr det likevel at alt var bedre før?

Takket være reise og sosiale medier blir verden mindre. Vi får innsyn i andre kulturer og lærer om hverandre på et helt annet nivå enn for femti år siden hvor halve landet ikke hadde reist lengre enn til Svinesund i løpet av sin livstid. Vi har kommet lenger enn å sette oss på bakbeina og nekte å legge av oss ordet «neger» fordi det «alltid har hett det».

At N-ordet blir brukt afrikanere imellom, har vi egentlig ingenting med, for vi kan ikke sammenlikne oss med situasjonen. «Men jeg blir ikke sur av å bli kaldt hviting». Jasså? Blir du ikke provosert av en utelukkende positiv assosiasjon i vårt forvridde verdenssyn? Kanskje det er fordi ordet ikke kobles til bortføring og mishandling av våre forfedre over flere generasjoner?

Norske språkvitere har siden debatten startet på 200-tallet gått ut og forsvart ordet ved å argumentere for dets nøytrale betydning. Igjen, den hvite mannen har bestemt at det er greit å si neger. Selv om Afrikanerne selv vil ha seg frabedt ordet.

 

Er det ikke så enkelt som å ikke kalle folk ting de ikke vil bli kalt? Er det ikke mobbing om man gjør det motsatte?

 

 

 

#hvaskjerakine #VG #rasisme #pippi #pippilangstrømpe #gardintrekk #politiskkorrekt #hverdagsrasisme

Dyrt å være Norsk i Norge.

07.08.2014
15:05

 

Vi lever i et land med korrupte markedsverdier. I alt fra dagligvareforretningen til kles- og elektronikkbutikken er grossistens største oppgave nå å lure-, fremfor for å tjene kunden. Kyllingen pumpes med saltvann for å øke kiloprisen, frittgående høns bor i bur, og datamaskiner designet for å kunne redigere 3D-filmer markedsføres til et ungt publikum som ikke gjør annet enn å sitte på facebook. Kaffen koster 50 kr og mat merket "glutenfritt" overprises kraftig til tross for at 90% ikke engang vet hva gluten er.Velstående nordmenn ødelegger for gjennomsnittsfamiliene ved å ukritisk kjøpe hva enn markedet anbefaler. Merkeklær til babyer, iPads til barn og vann til 40 kr halvliteren?!

Det er ingen skam å si at ting er dyrt i Norge. Det som er skammelig er at ting ikke kommer til å forandre seg takket være "demand and supply"-prinsippet. Så lenge vi er villige til å betale idiotiske summer for produkter som ikke en gang er verdt en tredjedel av prisen, vil det fortsette. Men er vi alle så rike? 

Hva føler man som forelder når man tjener til livets opphold slik at barna både har tak over hodet og mat på bordet, men blir sett på som utilstrekkelig fordi datteren ikke har en Macbook Pro til 16 000,-? Når guttungen ikke vil bli kjørt til skolen fordi de ikke har en Tesla eller når barna skammer seg over å ikke ha vært på ferie i utlandet? 

Når ungdom føler de har hull i barndommen fordi foreldrene ikke har båt og hytte på Tjøme er noe galt. Vi har det faktisk så godt at det skapes en falsk følelse av fattigdom hos alle som kjøper brus fra First Price eller ikke har handlet sjampoen sin hos frisøren. Er klærne fra H&M og bilen eldre enn 5 år gammel er man plutselig "fattig".  Prisene og trendene i Norge danner et klasseskille som ikke behøver å eksistere, og det er vår egen feil som lar det skje. Det er totalt overfladisk og direkte flaut med tanke på situasjonen på andre siden av boblen vi lever i.

 

Skjerpings!

 

#dyrmat #dyrt #norge #økonomi #handelsnorge #tesla #mote #trend #flaut #tegneblogg #norsk #mamma #foreldre #ferie #dyrferie #reise #klasseskille #fattig #konsumerisme.

LoppiEvent og Goodiebag!

05.06.2014
14:22

Så igår var jeg på premieren til LoppiEvent i Norge. Dette var i all hovedsak en event for mammabloggere, noe jeg strengt tatt ikke er, men jeg fikk vite at om jeg dukket opp skulle jeg få goodiebag og barnevogn, og da klarte jeg rett og slett ikke å si nei. Og det er jeg glad for, for det var en veldig koselig dag. Med en plass stappet med nybakte mødre og ferske avkom kunne jeg egentlig tegnet i en uke, så mye inspirasjon fikk jeg, men av respekt har jeg valgt å bare legge ut bilder denne gangen. Og litt av latskap også.Legg merke til hvordan jeg prøver å skjule kløften min da fotografen dukket opp. Stay classy!

Heldigvis har jeg alltids venner med barn, og min gode venninne Oda klekket for 2 mnd siden. Derfor følte jeg meg ikke like dum når jeg tross alt tok med en mamma.

 

Btw, om jeg ikke har skremt vekk alle småbarnsmødre allerede, kan dere få 10 % rabatt på alle produkter fra Philips Avent, ved å bruke denne koden ved utsjekking: 3KkThdMX86 innen 30 juni.

 

Ja, jeg er kanskje sell out, men jeg har en grønn barnevogn.

(EDIT: Jeg er ikke, og planlegger ikke å bli preggers, for de av dere som tenker den tanken nå)

 

#PhilipsAventNordic #lekmerno #loppievent #loppinorge #mammablogg #lundby #barn #foreldre #bloggevent

Fyllekjøring - Ok å tilgi?

05.05.2014
15:43

Jeg har som mål å ikke hisse meg opp over kjendisnytt. Som oftes går det bra, andre ganger feiler det. Som nå, når Petter Northug jr. har kjørt i fylla og krasjet bilen sin. Jeg irriterer meg faktisk mer over reaksjonene denne saken har fått enn hva saken faktisk gjelder. Ja, Petter Northug kjørte i fylla. Det er helt utilgivelig, forsvarsløst, egoistisk og tragisk. Han har også tilstått og sier han er klar for straffen. Sånn, da skulle egentlig denne saken vært over. Han dreit seg ut og vet det selv.Deretter kommer jo reaksjonene til folk. Jeg trodde faktisk ikke at han skulle få så mye support som det han gjør i skrivende stund. Er folk blitt stein hakke gale? "Han uten synd får kaste første stein" og "Alle gjør feil" raser inn på facebook og nettaviser.. Er det så jævlig vanlig å kjøre i fylla? Mannen er jo en offentlig person. Kanskje ikke den perfekte definisjon på kjendis riktignok, han er god på ski, men allikevel offentlig. Tar man da dumme valg, vil folk reagere. Mest fordi vi lever av den vrangforestillingen at alle kjente personer fungerer som forbilder for oss andre.

Jeg kan bare se for meg hvor hjerteskjærende det må være for de som faktisk har mistet noen de er glad i takket være fyllekjøring, å se hvordan fremmede velger å tilgi denne handlingen blindt.  Som Arnulf Øverland så pent skrev:

Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv.

 

 

Seriøst Åge Sten Nilsen? Seriøst?

 

Det er kanskje sant at man ikke skal dømme andre, men det er veldig lov til å bli forbannet.. Selv er jeg hykler, jeg dømmer alle!

Jeg vet ikke om denne posten virker forvirrende i forhold til hva jeg mener så her er et hint: Dytt supporten deres langt opp i ræva.

 

#ågestennilsen #wigwam #petternorthug #petternorthugjr #fyllekjøring #promille #promillekjøring #bilulykke #ulykke #arnulføverland #hvaskjerakine

Liten kvinne i stor verden.

04.01.2014
14:09

Hei folkens og GOD HELG!

Jeg sitter fremdeles i pysjen. Egentlig sover jeg kommando, men etter å ha stått naken og stekt kyllingpølser istad med Mia på telefonen, fant jeg ut at jeg blottet meg for mine spanske naboer som alle satt pent og spiste ved vinduet. Viduet som tilfeldigvis peker rett mot kjøkkenvinduet vårt. Skaden er gjort, og jeg blir i sengen idag fordi jeg må forbi kjøkkenvinduet for å gjøre noe annet. Det går forresten fint å steke pølser uten altfor mye klær, det er bacon man skal passe seg for..

 

Idag tenkte jeg å gjøre en ny shoutout til bloggen til Mia (Hun jeg var i India med). Jeg vet ikke om dere husker sist jeg skrev om den, men moren hennes fikk kreft da vi var 13 og døde når vi var 20. Hun blogger for å strekke ut en hånd til personer i liknende situasjoner ettersom hun ikke fant noen hjelpemidler selv da hun satt midt oppe i alt kaoset.

Besøk gjerne littlewoman.blogg.no for å lese mer av Mia og sjekk ut videoen under :) Love u Mio!

 

 

Noen fakta om norrøn jul!

17.12.2013
12:41

Visste dere at julenissen stammer fra Tyskland? Eller at "Yule" er et gammelt engelsk ord for jul?

Før Europa ga etter for kristendommen fantes det mange forskjellige vintertradisjoner.

 

Her er ting verdt å vite om den norske juletradisjonen!

Ordet jul stammer fra det norrøne ordet JÓL.

Før kristendommen feiret vi Midtvinter i Norge, eller jóleblot og hökunótt som det så fint heter. Mange tror at julen i Norge før ble feiret i forbindelse med vintersolverv, men dette er faktisk FEIL!

Feiringen var en offerfest som fant sted 28 dager etter vintersolverv.

 

Selv om mange tror at juletreet stammer fra Tyskland, hadde vi på samme tid liknende tradisjoner i Norge. Tyskerne hadde noe de kalte "Yule Log" som veldig kort fortalt var en stor stamme de dro med seg hjem. Stammen skulle brenne i 12 dager når vinteren var på det mørkeste.

I Norge var vi som kjent en smule overtroiske. Om vinteren var troen ekstra sterk og mange forhåndsregler ble tatt i bruk.

 Det var også vanlig å ta med seg busker av misteltein og gran (Eviggrønne) for å henge i vinduer og dørkarmer. Dette skulle holde onde krefter ute. Årsaken til at disse plantene ble tilegnet disse egenskapene er fordi de holder seg grønne hele året og ikke blir påvirket av vinteren.

Andre tradisjoner som å male blod på karmene, sette ut grøt til fjøsnissene og kle på seg fra venstre side kom i ettertid. Vi har vært gærne lenge folkens! Var det ikke sist søndag de fornemmet en fjøsnisse i Åndenes makt? Hahaha.

 

 

Jeg har ingenting imot den kristne tradisjonen. Jul er yndlingshøytiden min og man kan ha glede av den uansett hva man tror eller ikke tror.. Om man overser alle selvmordene, konsumerismen og alkoholen barn utsettes for da.. Ellers veldig fint! Glitter og sånn.

God tirsdag :)

Din verste egenskap? Jobbintervju gone wrong.

04.12.2013
16:02

Jeg liker å skrive om jobb. Jeg har tidliger skrevet om min første ordentlige jobb (KLIKK), 4 ting vi alle gjør på jobb (KLIKK) og kleine jobbsituasjoner (KLIKK)

Derfor er det eneste som mangler jobbintervjuet. Jeg kunne jo lagd en liste over ting man ikke skal gjøre, som å stille opp i Hawaii-shorts og KKK-laken, eller skrelle løk under pulten, men istedet har jeg valgt å ta opp noe som faktisk skjer på samtlige intervjuer.. Sjefen spør hva din verste egenskap er. Hva svarer man da?

 Først og fremst så har man skrevet en søknad hvor man bokstavelig talt skryter seg selv opp i skyene, for deretter å møte opp og fortelle at det er bullshit? Jeg har aldri forstått meningen med dette spørsmålet. Teorien min er at dette er en psykoanalytisk ondskapsfull måte å knekke folk på, men alle ljuger jo uansett. Man sitter jo ikke foran en potensiell sjef og selger skavankene sine?

 Det andre jeg lurer på er: Svelger de virkelig det oppgulpet folk kommer med? Nå kan jeg jo ikke svare for alle, men jeg har sagt noen ganske rare ting opp gjennom tidene.. Som at min dårligste egenskap er at jeg blir for dedikert, eller at jeg er altfor perfeksjonist i ting jeg gjør. En gang sa jeg tilogmed at jeg fort ble litt irritert om jeg ikke fikk jobbe overtid om det var behov.. HAHAHA!!

Det beste hadde jo vært om folk var dønn ærlige hele tiden. "Jeg liker ikke mennesker" eller "Gruppearbeid i mine øyne er at folk gjør som jeg sier".. En gang sverger jeg at jeg skal stirre vedkommende rett inn i øynene og fortelle mine mørkeste hemmeligheter. Eller, jeg sverger ikke.. Jeg er jo ikke dum.

Hva pleier du å si?

Nå skal jeg på Sats og gråte i dusjen mens jeg sammenlikner meg selv med 16-åringene som løper rundt der. Good times!

5 nisser du møter på julebord i år!

03.12.2013
20:41

Dette innlegget så dagens lys på samme tid ifjor. Jeg skulle egentlig legge ut noe nytt idag, men tiden har bare hastet forbi. Tror jeg jinxer meg selv hver gang jeg sier jeg skal legge ut noe nytt dagen etter. Nesten som om jeg trosser meg selv for å ikke ta ordre... fra meg selv? Anyways, innlegget finnes inne i hodet mitt, men det har bare ikke kommet ut enda. Jeg skulle til å begynne å tegne, men så oppdaget jeg filmen "Vicky Christina Barcelona" istedet og fikk mer lyst til å lære meg spansk og utforske polygami.. Men så satte jeg på Corpse Bride etterpå og da gikk det over.. Nå babler jeg.. Her er fem nisser du absolutt møter på julebordet i år.. This' the season!

 

Julebordet er en av disse vidunderlige norske tradisjonene som er like verdsatt som russetiden: Like hatet av tilskuerne som den er elsket av deltakerne. Her er fem personer du kanskje unngår på jobb, men som vil dominere julebordet.

 


1. TalerenDet er alltid en bytting som syns at det å holde tale er kveldens høydepunkt. Den samme nissen er også glad i allsang, dårlige vitser og trampeklapp. Mens andre venter på mat og drikke, ser denne skrotingen etter en anledning for å kunne reise seg og klirre i glasset. Takket være han eller henne, vil kvelden bære preg av upassende vitser, sanger ingen egentlig kan teksten på og kald mat.

 

2. DanserneNår livebandet drar i gang en improvisatorisk potpurri av svensk dansebandhistorie, er det endelig dansernes tur til å skinne. Med så mye alkohol i blodet at de må holde seg unna åpen flamme, slenger de seg ut på gulvet. Bevegelsene er ofte en kombinasjon av swing og en parringsdans fra Papua Ny-Guineas indre skoger. I år kan denne også blandes ut med Gangnam Style.

 

3. Kodebryterne

Kleskoden er idiotsikker på julebord: Frem med finstasen og man er safe. Allikevel er det noen som alltid klarer å møte opp i upassende antrekk. Hovedsaklig tilhører de to undergrupper: Skænken og Læxern. Skænken har misforstått begrepet ?formell? og møter opp i miniskjørt og toppen til dattera si. Hun har på seg så mye krigsmaling at hun må spa den vekk med is-skje når kvelden er over. Læxern har funnet frem sin fineste joggebukse for anledningen, den er til og med nesten ren, og har i tillegg luftet jakka si ut vinduet i flere minutter.

 

4. De ekstra sosiale

Å være på julebord er som å være på fest som fjortenåring. Ingen kan drikke, noen vil være utro, og ALLE vil få vite om det. Allikevel har du de som smyger seg inn på bakrommet, eller doen i god tro om at dette vil være deres lille hemmelighet. Helt til de sjekker facebook dagen etter og ser bilder av seg selv tørrjukke hverandre i baren. Man må bare elske sosiale medier.

 

5. De overtidsarbeidendeDet finnes alltid en kjerne medarbeidere som virkelig vil vise arbeidsplassen hvor dedikerte de er. Dette er de som ikke har krabbet seg ut i en drosje selv om de har mistet synet, men fortsetter festen til alle kroppsfunksjoner slutter å samarbeide. For denne eliten av medarbeidere avsluttes gjerne festen med frokost.

 

Kan også leses på pondus.no

Mamma sin strikkeblogg.

01.12.2013
19:41

Hei peeps. Jeg skulle egentlig komme med et helt nytt innlegg idag, men så ble jeg sittende og brainstorme med mamma istedet.. Hun er nemlig et strikkegeni. Derfor har dagen gått bort på å lage en strikkeblogg til henne hvor hun kommer til å vise frem, og selge ting hun strikker.. Det kommer jo mer etterhvert her, jeg har bare fått lagt ut ett innlegg enn sålenge, men om dere liker strikk, og vil kjøpe hjemmelagde julegaver dere skal skryte på dere at dere har lagd selv, så er mamma sin blogg plassen for dere!


Ta en titt på den da vel. Hun er utrolig flink, og tar også imot bestillinger. Her har vi ei dame som har strikket i 50 år.. I shit you not!

Klikk på bildet under for å komme til bloggen hennes :)

 

 

Ha en fin søndag, så kommer jeg sterkt tilbake imorgen med nye tegninger og skøy!

#strikk #grethesstrikk #strikking #hjemmelagd #strikking #tilsalgs #strikktilsalgs

Kine Berntsen

Kine Berntsen 28, Ullensaker
Medieviter, skribent og generelt klein. kineberntsen@gmail.com

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

WidgetsSkeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre skeive

Design

hits