Ung og dum eller gammel og..dum?

12.11.2015
12:47

Hei, husker dere meg? Jeg pleide å blogge masse før. Saken er at jeg trodde det å bo alene skulle føre til ville eventyr og masse bloggmateriell, men det viser seg bare at den store forskjellen er at det er ingen som forteller meg at det er for sent til å spille ps3 kl 03 på en tirsdag og at det aldri er mat i kjøleskapet. Uansett, her er et innlegg om selvinnsikt og alder.

 

Hvordan er det å være voksen?

 

Sønnen til ei venninne spurte meg her om dagen om hvordan det er å være voksen. Jeg har flere ganger skrevet om hvordan jeg aldri tror man vokser opp. Jeg har rett og slett levd i fornektelse. Det er som når man er på byen og blir sjekket opp av menn over femti. Min første tanke er alltid "jævla pedo" helt til jeg går på badet og ser alle rynkene jeg har i panna. Glansdagene hvor faren for å bli antastet av skumle eldre menn viser seg å være over. Det er ikke like effektivt å respondere med "Du er gammel nok til å være faren min.. Om du fikk barn i skikkelig ung alder". Det er likevel noen tegn på at man ikke nødvendigvis står med en fot i grava selv om samtlige medlemmer i One Direction ville ansett deg som stranger danger.

For å holde ting på stell har jeg valgt å lage en liste over "Hvordan man vet at man er voksen" etterfulgt av "hvordan man vet at man har litt igjen". Ettersom det er så mye å ta av, har jeg valgt å bruke sist fredag som et eksempel, for da var jeg ute på byen. Og med byen så mener jeg Jessheim. Så bygda med andre ord.

 

Hvordan man vet at man er voksen

Å dra ut handler ikke lenger om å møtes i sekstiden for å prøve å styrte en flaske jæger før man finner et utested. Det er ikke lenger om å gjøre å bli søpledrita på så kort tid- og så lite penger som mulig. Man har råd til alkohol ute og noen ganger koster man tilogmed på seg en import-øl eller to. Fredagen begynte rolig. Jeg hadde besøk av min gode venninne Camilla som jeg tidligere har skrevet om i innlegget "Finn Kim" (klikk klikk). Hun har ikke dreads lenger og er nå lege. Altså et tegn på at vi er voksne. Før vi dro for å møte noen kompiser satt vi og nippet til litt prosecco og filosoferte over livet istedet for å kjøre bodyshotting og Scooter-rave.

 

Hvordan man vet at man har litt igjen

Så det forrige punktet er ikke heeelt sant. Vi har kanskje blitt finere på ting, men vi kaster ikke bort alkohol av den grunn.Hvordan man vet at man er voksen

Når vi kom oss ut var det første vi merket oss at musikken var veldig høy. Hva er poenget med å ha så høy musikk at man ikke kan snakke sammen? Uansett, vi ble sittende og rope til hverandre over bordet mens fulle folk benyttet dansegulvet i bakgrunn til å finne potensiell beta med dårlig dømmekraft (noe som ikke er så vanskelig på Jessheim). Enda verre var det at temaet vi snakket om var husvask. I over en halvtime hadde vi en heftig diskusjon om vaskerutiner, merkevarer og teknikker. Vi diskuterte også prisnivåer på vaskehjelp og hvordan man likte å holde hjemmet rent.. På byen. På en fredag.

 

Hvordan man vet at man har litt igjen

Nivået var likevel ikke veldig høyt.Hvordan man vet at man er voksen

Til slutt holdt vi ikke ut lenger og dro for å finne en annen plass. Vi gikk først til en liten plass kalt "Kjeller'n" men der var det cover og 18 års-grense så det skjedde ikke.

På vei til neste utested kjørte det en bil inn på området vi befant oss på. En haug med full ungdom stakk hodet ut av bilen med ølboksene høyt hevet og ropte skål med iver og innlevelse. Da vi ropte skål tilbake ble de stille, så på oss og sa "Oi, de så gamle ut" også kjørte de videre.. Vi samlet mot, prøvde å late som om ingen av oss døde på innsiden og bestemte oss til slutt for å besøke "Haven" som til vanlig pleier å være så harry at det ikke er oppe til vurdering. Men musikken var lav, og de hadde et stort piano med barkrakker som vi kunne sitte rundt uforstyrret.

 

Hvordan man vet at man har litt igjen

Pianoet hadde glassplate som viste pianostrengene og hele innmaten. Vi kom frem til at det ville vært morsomt å kaste noe mynter ned dit for å se andre slite med å prøve å få de ut igjen. Det viste seg at vi aldri ble helt fornøyd med plasseringen og mente det ikke var utfordrende nok. Dette resulterte i at vi selv prøvde å få myntene opp fra under glasset for å gi det et nytt forsøk. Noe som var vanskelig. Og vondt. Det hele endte med at vi gikk i vår egen felle.


Et ivrig forsøk på å få tak i myntene.

Vi prøvde alle sammen. Jeg våknet opp med store vonde blåmerker på hånden som eskalerte de neste dagene uten at jeg forstod hvor de kom fra. Det tok meg to dager å koble hva som hadde skjedd og i mellomtiden gikk jeg rundt å trodde jeg hadde fått leukemi..

 

Konklusjon.

Å være voksen er ikke bare å kjøpe inn egen mat, legge seg i rettiden uten å få beskjed om det og holde det rent rundt seg selv om ingen er der for å se det. Det er også å innse at man ikke automatisk har alle svarene eller noen gang kommer til å finne dem. Noen av oss er bare dumme uansett alder.

 

 

Annet nytt

For de av dere som ikke følger meg på face så kan jeg meddele at jeg i desember skal tegne for Aftenposten hver helg i noen uker fremover! Dette gleder jeg meg veldig til og kommer antagelig til å spamme dere ned med mer info når den tid kommer.

 

Til de av dere som har sendt meg mail og klagd på at jeg ikke blogger så mye lenger: Følg meg på snapchat så kan jeg love dere at dere går fort lei!

 Det hender jeg prøver å være morsom der også, men for det meste går det i å snikfotografere fremmede, katter og dårlige selfier.

Ha en fin dag :)

 

#tegneblogg #hvaskjerakine #voksen #paint #tegneserier #aftenposten #humor #jessheim #haven #prosecco #uteliv #hydranten #kjellern #ungdom #alkohol #hæsjtagg #hvaskjerakine.blogg.no #høst #2015 #november

 

9 kommentarer

Geriatriks 12.11.2015 13:10
Jøss... et innlegg fra favoritt-humoristen min :))

var forresten og spilte hockeykamp i Ullensaker is- og flerbrukshall for et par uker siden... der burde du jo stått med pompomer og heiet...på ett eller annet lag hvertfall...
zena zuza 12.11.2015 15:37
Velkommen "tilbake", la oss håpe du får oppdatert litt mer jevnlig her :)
Kine Berntsen 13.11.2015 10:56
Geriatriks: Oioi, der har jeg faktisk aldri vært. Haha, det hadde vært noen kleine heiarop med tanke på at jeg kan særdeles lite om ishockey. "Go sports"
Kine Berntsen 13.11.2015 12:27
zena zuza: Takk ;) Skal gi det et ærlig forsøk!
13.11.2015 23:45
Der ja :)))
Fotografeen 17.11.2015 17:09
Så fin blogg du har :-) Og for et fint innlegg :-)

På bloggen min finner du foto-tips til bloggen din (y)
phantomblue 06.12.2015 13:20
Grunnen til høy musikk,er pga da selger mann mer drikke.

Om du har et sted med dempet soft musikk som visker lett i bakgrunnen,menst du sitter å prater.Varer strax den drinken din halve kvelden,og stedet taper penger.

Har du et sted med høy musikk (oftest tekno) Selger de mer drikke.
Headsupp 31.01.2016 08:00
Gøy blogg :):)
10.06.2016 13:49
Helloooooo hvorfor har du ikke blogga på mnd?

Skriv en ny kommentar

Kine Berntsen

Kine Berntsen 28, Ullensaker
Medieviter, skribent og generelt klein. kineberntsen@gmail.com

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

WidgetsSkeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre skeive

Design

hits