Hyttetur og sensommer.

19.08.2015
17:18

Nå som sommerferien er over og alle er tilbake bak lås og slå kommer godværet. Underernærte som vi er, er det derfor vanskelig å gi helt slipp på sola vi så sjeldent får se.

Derfor er det mange som søker trøst i hytteturer og marka så fort helgen kommer, og det er nettopp der jeg har befunnet meg de siste to helgene. La meg først forklare kort hvor jeg kommer fra: Vi er ikke en hyttefamilie.. Vi har ikke egen hytte, drar aldri på camping og står ikke på ski. Misforstå meg rett, jeg har ingen hull i barndommen. Foreldrene mine var likevel mer glad i varmere strøk da jeg vokste opp, så det var der feriene ble tilbragt, noe jeg er svært fornøyd med.

Min første hyttetur var derfor en stor overgang og jeg husker det enda. Det var med en venninne og hennes familie. Vi var kanskje ti år på den tiden og hytta var enkel og tradisjonell uten innlagt vann eller strøm. Jeg forstod hvorfor folk satte pris på den norske skogen og den primitive livsstilen.. Helt til sola gikk ned og det plutselig var bekmørkt. Jeg kjenner fremdeles på frykten fra da vi satt ute rundt bålet og storebroren fortalte oss om hvordan Thomas Quick (Daværende aktuell seriemorder) hadde rømt fra fengsel og befant seg i akkurat denne skogen. En hver tur til utedoen var en forberedelse på å dø langsomt og smertefullt.

 

 

De senere årene har blitt bedre. Som voksen setter man jo egne krav, så en påsketur til Hemsedal betyr ikke overlevelse i skog og mark lenger. Når man likevel skal kaste seg ut i det, er tre ting som gjelder å huske på: Omgivelsene, aktivitetene og image!

 

Omgivelsene

Det er lett og romantisere en hyttetur med tanke på fin natur, frisk luft og sene sommerkvelder. Det jeg ikke tenkte på før avreise var at naturen er full av insekter, lufta blir fort kald og de sene sommerkveldene er rimelig korte uten strøm.

Første helgen dro jeg med niesen og nevøen min. På kvelden satt vi oss ut for å drikke vin og spille Risk. På dagen badet vi og koste oss, men ting forandret seg. Etter å ha tent noen kubbelys for å kunne se litt mer enn nesetippen kom møllen. Kanskje det minst imponerende insektet jeg har opplevd. Én etter én fløy de inn i lysene, slik at vi til slutt befant oss midt i skogens største selvmordsaksjon. I tillegg har de ingenting imot å deise inn i fjeset ditt før kaster seg i ilden.

Nei takk til suicidale møll i håret!Etter å ha blåst vekk alle brikkene for å fjerne en bille på brettet, for deretter kastet en tegning over rekkverket fordi det så ut som om det var noe på den, fikk jeg ikke være med lenger. Etter et løp for livet for å komme meg på do før jeg tok kvelden, var krigen endelig over.

 

Aktivitetene.

Det stilles jo visse krav når man er på ferie i Norge. Noe av det jeg liker mest og dårligst, er fisking. Jeg elsker å fiske, hater å få fisk. Saken er at jeg klarer ikke å drepe dem. De få gangene jeg har prøvd har jeg ikke engang fått det til og endt opp med å påføre fisken skikkelige traumer før noen andre har tatt over for å gi den en mer verdig slutt på livet. Det setter også fort stopper for stemningen når man deiser løs på en halvdød fisk mens man gråter om tilgivelse.

Apropos traumer.

For noen år tilbake skulle Ingvild (tidligere Frøkna) ta meg med på fisketur i farens vann. Vi hadde en liten plastbåt og brukte i tillegg til stang, oter for å fiske. Og vi fikk mye.. Og de døde aldri, uansett hva hun påstår. Etter å ha tilbragt to timer i en jolle midt på et vann omringet av skrikende, flaksende fisk, bestemte jeg meg for at det var siste gangen.Image

Ok, det er her jeg er god. Man kan jo ikke innrømme at man syns det er hardt å være ute i naturen. Derfor er det viktig å snappe, knipse og legge ut så mange idylliske bilder som mulig. Det er denne egenskapen som fikk min kjære venninne Hero til å bli med på hyttetur nå sist helg. Vi planla det godt. Vi skulle fiske, bade og sole oss. På kvelden skulle vi grille, og trekke oss tilbake med en skikkelig god grøsser for å sette stemningen litt på kanten. 

Jeg lærte også at å dra på fylla rett før man skal stå opp tidlig og pakke for tur, er en dårlig idé. Det var såvidt jeg husket verken PC eller sovepose, men vi kom oss likevel i vei. Hero merket også at skogen var full av insekter ganske fort. Hun merket også at hun ikke hadde sansen for utedo og grillmat med kull på seg.

Uten å overdrive kan jeg si at vi tilbragte 90% den første dagen inne i hytta, mens vi så på youtube-videoer og klagde over varmen. Da mørket kom, fikk hun så vill panikk at da jeg nevnte at jeg hadde med grøssere slo hun seg helt vrang. Vi endte opp med å se Mannen som elsket Yngve, for deretter å kjøre en time i bil midt på natten for å finne en åpen bensinstasjon. Deretter kjøpte vi to bokser solo, en pose potetskruer og dro tilbake.

Poenget med image er jo at ingen vet om dette sålenge man ikke sier det til noen. Vi la ut fine bilder og ga inntrykk av å ha verdens beste tid.


Selv om sannheten ofte er noe annet. 

#hyttetur #hytte #tegneblogg #hvaskjerakine #tegneserie #humor #paint #fisk #fisking #snapchat #instamoment #sommer #sol #ferie

 

4 kommentarer

Geriatriks 19.08.2015 20:12
Hahaha... Barske norske kvinner ;)
SynLar 21.08.2015 19:39
Lo godt, og kjenner meg veldig igjen med det med fisken. Var med en venninne på fisketur da jeg var liten, og det skjer aldri igjen. Det verste var at de voksne etterpå ville lære meg hvordan man sløyer fisk...
Jo-Erlend Schinstad 24.08.2015 09:56
Herlig!

Så fint at du har begynt å skrive og tegne igjen. Har savnet innleggene dine. :)
Frank Erik 12.10.2015 02:26
Hei hei.

Kjempe fin blogg du har her. Ville bare legge igjen en kommentar å invitere deg til å komme å se på bloggen min. Hadde vært kjempe koselige om du gjorde det. Hilsen Frank erik

Skriv en ny kommentar

Kine Berntsen

Kine Berntsen 28, Ullensaker
Medieviter, skribent og generelt klein. kineberntsen@gmail.com

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

WidgetsSkeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre skeive

Design

hits