New Orleans

27.07.2015
13:33

Det er dumt å ha tilbragt nesten en måned i USA uten å snakke om det. Det var tross alt en kjempefin tur. Siden vi besøkte så mange forskjellige steder og gjorde så mye, tenkte jeg å ta for meg en plass av gangen sånn litt etter hvert og uten noen logisk rekkefølge. Derfor vil jeg begynne med yndlingsplassen min.

 

New Orleans

 

Vi hadde tre dager i New Orleans. Jeg var spent på hva vi skulle få oppleve for jeg må ærlig innrømme at jeg har romantisert denne plassen i mange år. Den dystre, men fine historien, det okkulte og det livlige som for meg er sørstatene på sitt beste. Og det beste er at jeg ikke ble skuffet!

 

Da vi ankom New Orleans var det allerede sent så vi sjekket inn på hotellet og gikk på jakt etter en restaurant. Vi gikk ikke lenge før vi kom til forskjellige restauranter av alle slag, men det var lyden og  lyset fra en liten bakgate som vekket oppmerksomheten vår. Sammenklemt mellom brostein og de store bygningene lå det et tilsynelatende lite hus kalt "House of blues"På utsiden var det satt opp statuer av karakterene fra Blues Brothers og i bakgården lyste det et neonskilt blant mange store planter som leste Voodoo Garden.

Da vi kom inn virket lokalet større med en gang, og veggene var tungt dekorert med lokal kunst fra starten av 1900-tallet. Maten var god, musikken var høy og stemningen var enda bedre. 

Dagen etter stod vi opp relativt tildlig for å utforske byen. På vei til French Quarter oppdaget gutta en gammel platesjappe kalt "Peaches Records" hvor de bestemte seg for å investere halve sparekontoen sin. Dette er de samme gutta som i Texas brukte 2000 kr hver på cowboyhatt fordi de trengte noe å ha med seg på fisketur hjemme i Norge, så økonomisk sans skal ingen skryte på dem, men dette kommer jeg tilbake til.

French Quarter var magisk. Restauranter, gallerier, voodoo-butikker og barer blandet sammen til et lite eventyr. Gutta hadde på forhånd advart meg om at de ikke ville være med "Kine 14 år og gother" på tur, men de lot meg likevel herje fritt sålenge de slapp å bli med inn på alt.

 Voodoo-butikkene var stappet med røkelse, ikoniske figurer og små søte plysjposer ferdigpakket for små ritualer for å bedre alt fra økonomien til kjærligheten. Gikk man lenger inn i butikkene og vekk fra turistfellene fantes det ben, amuletter og bøker. Mange steder kunne man bli lest mot en symbolsk sum, men så tøff er jeg ikke.

Galleriene var fylt med alt fra ekte litografier av Toulouse Latrec til malerier av Claude Monet. "Kine 14 år og gother" hadde kommet for å bli. Antikkbutikker solgte Absinth-skjeer og gamle karafler mens de minnet om Bohemen i Paris. (Shit nå er jeg romantisk her, men jeg er tross alt forelsket)

Da regnet satte inn for fullt fant vi en liten hjørnekafé hvor vi spiste lunsj. Kafeen hadde store åpne vinduer med blyglass av gull og grønt, så da jeg satte i gang med å fantasere om hva som hadde vært kafeens hensikt før i tiden, smalt gutta fort i bordet med at det sikkert var et bordell. Noe som var deres dom på alle plasser vi besøkte.

"Kan dere ikke se for dere hvordan folk satt og drakk te her i fine klær, mens de så utover brosteinene og hestene i gatene?"

"Nei, detta var et horehus, det ser man på lang vei"

.

Senere på kvelden besøkte vi den kjente baren Pat O'Briens som serverer den kjente drinken "Hurricane"

 Hvordan skal jeg si dette pent.. Dette er den eneste kvelden jeg var full i hele ferien. Ikke bare rommet denne drinken en god halvliter, men den inneholdt også fire shots med rom. Etter å to drinker og 3.2 dl rom innabords på relativt tom mage, var festen igang for min del. Jeg kan ikke si at jeg husker stort, men det eneste bildet jeg har på mobilen etter første drink er dette:

 

Deretter utforsket vi Bourbon Street. Til min store overraskelse stod det folk og kastet perlekjeder til de under, selv om det verken var Mardi Gras eller noen annen form for festival. Man er ikke i Bourbon Street uten å få seg beads! Noe jeg tok litt mer alvorlig enn andre.Etter å ha overbevist Fredrik til å gi uteliggeren fem dollar fant jeg til slutt pengene mine. Deretter løp jeg litt rundt, mens gutta løp etter og ropte at jeg måtte holde hånden over drinken min (som nå var en slik håndgranatdrink som lyste i mørket og smakte syre)

Etter dette fant de ut at det var nok og insisterte på at vi skulle dra hjem.

Da Dan-Jørgen skulle sjekke om det gikk bra med meg før han tok kvelden snappet han dette gullkornet og så seg fornøyd.

 
Dagen etter skulle vi egentlig besøkte St. Louis Cemetery og kjøre sumpbåt, men istedet lå jeg i fosterstilling i dusjen og gråt. Sånn går no dagan. På kvelden prøvde guttene seg på ny runde mens jeg kastet meg på vannvogna.

Samme dag som vi skulle kjøre videre tok vi likevel en visitt innom Lafayette Cemetery hvor Anne Rice blant annet har "gitt hjem" til mange av sine vampyrer. Gother-Kine fikk den siste smaken av lykke før vi reiste til Tallahassee for å feire 4 juli.

 

 Håper dere har en fin mandag!

,

,

,

,

 

  

#neworleans #usa #reise #tegneblogg #hvaskjerakine #paint #humor #voodoo #mardigras #lafayette #cemetery #beads #hurricanedrink #hurricane #roadtrip #tropicalisland #america #murica'

2 kommentarer

A 27.07.2015 14:12
Gleder meg til å lese resten :) Hah. Jeg kunne også tenkt meg en tur til New Orleans
Synne 31.07.2015 10:56
Så gøy! Sett bortsett fra en skikkelig hangover virker jo denne turen fantastisk. Jeg har ikke noe særlig forhold til New Orleans, men byen har allikevel greid å snike seg inn på listen over steder jeg vil se før jeg dør. Gleder meg til å lese mer om turen din.

Skriv en ny kommentar

Kine Berntsen

Kine Berntsen 28, Ullensaker
Medieviter, skribent og generelt klein. kineberntsen@gmail.com

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

WidgetsSkeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre skeive

Design

hits