Kjære Hipster.

25.11.2014
13:59

 «Hipster er en person som ikke ønsker å være lik alle andre, de ser bort i fra motebildet og lar seg ikke påvirke»

Dette er den første setningen i wikipedia-artikkelen som omtaler hipstere. Videre blir dere omtalt som en uavhengig og alternativ subkultur. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å forklare hva en hipster virkelig er, nemlig selve definisjonen på hykleri!

 

Dere er overalt. Jeg ser dere på gaten, på kafeer og i parkene der dere vakler rundt med fjällräven-sekk på ryggen og lua brettet så langt opp at den ikke lenger har noen funksjon. Med bartevoks, flanellskjorte og sleeve viser dere verden at dere ikke er som alle andre. Ved å være som alle andre. Ikke nok med det, dere går rundt med en arroganse og overlegenhet, manet frem av vrangforestillingen om at det er dere som står bak oppfinnelser som sixpence, bukseseler og vinyl! Det eneste dere står bak er briller uten styrke og en fremtidig eldregenerasjon med så lange øreflipper at de må knytes rundt halsen for å ikke havne under gåstolen. Og det kan bli problematisk med tanke på deres forkjærlighet for skjerf.


Men dere er også underholdende. For det er jo en viss sjarm med folk som sloss mot materialismen med iPhone i den ene hånden, Starbucks i den andre og Ray-Bans på hodet. I tillegg er det veldig gøy å se dere sjangle bortover brostein på gamle, ubrukelige sykler iført bukser så trange at pedaltråkking i seg selv er en utfordring. Og er de for trange, har dere alltids et loangboard innen rekkevidde.

 

Er dere usikre på om dere faktisk er en hipstere? Selvsagt er dere det, dere ville aldri innrømmet det uansett. For å gjøre det enda enklere, her er typiske ting hipstere kan komme på å si:

 

" Kan jeg ringe deg tilbake? Jeg sitter å strikker deksel til mobilen min"


"Har dere hvetegressjuice?"


"Ja, de er kjempeflinke, jeg var på intimkonsert med dem i 2005"


"Jeg har lagd min egen mandelmelk!"

 

"Jeg trenger ikke gps, jeg har kjøpt meg en sekstant på eBay"

 

"I år har jeg lagd alle julegavene selv av drivved jeg fant i Columbia"


 

Nå skal jeg la dere være i fred, for dere gjør jo ingen skade. Alt dere ønsker er en to-roms på Grünerløkka, ubegrenset tilgang til raw food og en lang og suksessrik karriere som barrista eller bartender. Om dere ikke får jobb i media da, det hadde også vært kult.


 Kan også leses på pondus.no

 

#hipster #mote #hvaskjerakine #humor #tegneblogg #tegneserie #sitater #hipsterstuff

 

11 kommentarer

Hanna 25.11.2014 14:22
TUSEN TAKK! Jeg har gått rundt å tenkt akkurat det samme SÅ lenge nå! Det kryr av hipstere her. Den sveisen irriterer meg kanskje mest. Jævla saueflokk!
Anders Svenneby 25.11.2014 14:37
Jeg var hipster før det ble mainstream!
25.11.2014 15:14
Til Anders Sveneby: Gratulerer! Du var en av grunnleggerne i retardbølge numero uno! Vil du ha en is?
Kine Berntsen 25.11.2014 15:22
Anonym: Jeg regner med at han dro en spøk :)
Marie De Villa 25.11.2014 15:58
Hipster er en type kvinneundertøy, gjerne fra Pierre Robert. Intet annet!
livetsmangesider 25.11.2014 19:56
Jeg leeeer ^^

Men jeg tror det bor en hipster i meg også, men da er jeg vel ingen hipster? ^^
Kanskje litt hipster jeg også? 25.11.2014 20:39
Ifølge definisjonen hipster, er ikke dagens "hipstere" på noen måte hipster lenger. Jeg liker heller å kunne kalle den stilen Indie? Jeg vil si de kanskje en gang var hipstere, før det ble populært. Vi har selvfølgelig de som klamrer seg til hipsterheten, og ikke tør å inrømme at den tid du kunne kommet deg unna med det er over. Men igjen, er det noe galt i å like noe andre liker? Jeg forstår ikke helt det "hipstere" holder på med der. Min tanke på hipstere er at det er mer en måte å tenke på enn en klesstil. Det er her hipsterne som klamrer seg til hipsterheten om å være hipster, men ikke inrømme det mens de innerst inne elsker å høre hvor hipster de er, forveksler tankemåten og klesstilen? Det er ikke status å være en såkalt hipster, men stilen er ganske så kul. Jeg vet ikke om det jeg nettopp skrev gir mening for meg selv engang.
Charlotte 26.11.2014 00:36
Skriv et innlegg om basic bitches pls
Sur liten hipster 26.11.2014 13:46
hei du. Jeg skjønner ikke helt hva problemet ditt jeg. Skal alle leve i A4, kan det for bli jævlig kjedelig å bo i Norge. So what om noen liker å være litt anderledes? Det her sier mer om deg selv enn det gjør om "hipstere". Du har nok ett relativt lite liv om du sitter å stalker hipstere hver dag for å observere hva dem gjør galt og alt det snåle de gjør. Jeg kommer ikke hit og klager på deg, så gro deg ett par baller og ta til rette med dagens samfunn. Hvis du tror en som deg har noe mer å si enn andre tar du stort feil min venn. Du er en liten maur i en maurtue.
Kine Berntsen 26.11.2014 14:55
Sur liten hipster: Men hipstere er A4... Og du kom hit og klaget på meg.. Jeg er forvirret.
Bob 04.12.2014 09:56
Akkurat den med sekstanten hadde jeg sans for. Ikke at jeg ville erstattet GPSen min med den, men å ta en tur til sjøs, fjells eller skogs med den, pluss kompass og riktig stilt klokke for å se om jeg klarte å navigere meg frem hadde vært særdeles interessant.

Jeg håper jo at det ikke gjør meg til hipster, men i så fall får det bare bli slik.

Skriv en ny kommentar

Kine Berntsen

Kine Berntsen 28, Ullensaker
Medieviter, skribent og generelt klein. kineberntsen@gmail.com

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

WidgetsSkeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre skeive

Design

hits