Ebola, vaksiner og andre vestlige trusler.

14.10.2014
13:04

 

Vestlig hypokondri vil ingen ende ta. Takket være media går nå halve Europa rundt og tror de står overfor en Ebola-epedemi uten like. Samtidig nekter de å vaksinere barna sine for Polio og kikhoste. Hvor er prioriteringen?

For litt siden ble det kjent at en norsk kvinne har fått Ebola som følge av hjelpearbeid i et rammet område. Det folk reagerte på var ikke at det var trist at denne kvinnen var smittet, etter alt hun har bidratt med, men at hun skulle hentes hjem til Norge.
 I tillegg har vi antivaksinasjons-propagandaen..

Selv om vaksinasjonsfrykt går laaaangt tilbake, er mye av grunnen til at det i dag får så mye oppmerksomhet at Jenna McCathy (ex-kona til Jim Carrey) gikk ut i media og sa at vaksiner var grunnen til at hennes sønn fikk diagnosen autisme da han var to. Sammen med Carrey startet hun en enorm anti-vaksinasjonskampanje. Ett kjent sitat er:

"If you give us a safe vaccine, we?ll use it. It shouldn't be polio versus autism."               

Problemet er bare at omtalte vaksiner ikke fører til autisme. I 2007 fikk hun i tillegg vite at sønnen hennes ikke var autist i det hele tatt og valgte å trekke seg fra kampanjen som er medvirkende til at kikhoste og andre barnesykdommer har blomstret opp igjen i USA. Nå lever hun livets glade dager som talsperson og promotør av E-sigaretter istedet.

Som trofast lillebror har nå denne trenden også satt sin rot i Norge.

Flokkimuunitet er et ord de færreste har lest seg opp på.

Ironien er jo nå at det utvikles en Ebola-vaksine som ventes klar i 2015, noe som da vil være totalt ubrukelig for de som likevel ikke tror på vaksiner.

Bildet lånt fra tjomlid.com

Nå er jo verken vaksiner eller Ebola en reell trussel i Norge, men angst og paranoia derimot.. Vi får heller se positivt på det. I alt for lang tid har Ebola-ofre kun fått hjelp fra frivillige organisasjoner, men nå settes både militæret og helsemyndigheter inn for å stoppe spredningen. Merkelig nok..

#ebola #helse #vaksine #antivaksine #jenna #jimcarrey #hysteri #epedemi #sykdom #paint #tegneblogg #hvaskjerakine #tjomlid #JennaMcCathy #who

4 kommentarer

ida sofie 14.10.2014 15:18
bra skrevet, kjønner ikke hvorfor hun med ebola måtte til norge for å bli behandlet og eventulet smitte folk i norge når hun kunne være i et land der det alderede er folk som har ebola. jeg er ikke red for det men jeg ville gjerne tad vaksina om den faktisk funker, selv om jeg er sykt red sprøyter.
Mamma som 16 14.10.2014 22:56
Veldig bra skrevet, Kine!! Det siste bildet var skikkelig bra, eller hvordan jeg skal si det! Stemte skikkelig :)
14.10.2014 23:57
Skjønner at du skjønner veldig lite som kan skrive noe så dumt Ida Sophie Solem. Hvordan i all verden skulle den norske hjelpearbeideren fått hjelp til å bli frisk hvis hun ikke skulle få komme hjem for å få behandling?? Tankeløse egoister
A 23.10.2014 18:14
Åh. Nå ble jeg litt sånn "to sjeler, en tanke". Kanskje vi egentlig er soulmates?

Dette er noe som irriterer vettet av meg også. Folk er generelt så lite opplyste, og så er de så uinterressert i å lese FAGartikler som motsier de! Det er noen ganger som å snakke til en vegg altså, de har lest en eller annen svadablogg om at det de mener er riktig, så da er det bare sånn da. Du får liksom ikke trykket en eneste peer reviewed artikkel inn i skallene deres. Vaksiner og ebola og hysteri og aaarrghhh!!

Og den nederste tegningen, midt i blinken! Tenk at vi i vesten har medisiner som lar personer med HIV/AIDS leve til de blir 70 år, mens en baby som blir HIV positiv under fødselen i Afrika blir max 16 år. Det er helt sinnsykt. For ikke å snakke om den store dødaren, malaria! Behandlingen finnes jo! Har de som faktisk trenger det tilgang til det? Nei. Det er bare så utrolig urettferdig.

Men frykt ei! Nå skal homeøpater uten grenser ned for å utrydde ebola, så da blir det skikk på sakene.

Skriv en ny kommentar

Kine Berntsen

Kine Berntsen 28, Ullensaker
Medieviter, skribent og generelt klein. kineberntsen@gmail.com

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

WidgetsSkeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre skeive

Design

hits